Powiatowy Urząd Pracy w Mysłowicach
Kucharz
Miejsce pracy: Mysłowice
Numer: StPr/24/0366
OBOWIĄZKI:
-pobieranie surowców i półproduktów kulinarnych; -zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych; -ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi;-obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna);-gastronomiczny rozbiór mięsa, owoców morza;-wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mąki w tym pizzy i makaronów oraz mięsa, drobiu, ryb, owoców morza-posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń;-wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych; sporządzanie potraw kuchni śródziemnomorskiej, z naciskiem na kuchnię włoską (tj. dania typu pizza, makarony)-przygotowanie potraw na przyjęcia okolicznościowe;-utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy;-przestrzeganie przepisów bhp i ppoż obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowegoPraca na dwie zmiany 10-18, 12-20 również w dni wolne.
WARUNKI PRACY:
Wymagania konieczne:

Zawód: Kucharz* (wymagany staż - lata: 1)
Wykształcenie: brak lub niepełne podstawowe


Wymagania inne:

Doświadczenie min. 1 rok, brak wymagań dot. poziomu wykształceniawymagania inne: -umiejętność oceny jakości produktów,-zmysł smaku i węchu, zmysł estetyczny-znajomość różnych technik przygotowania posiłków-umiejętność opracowywania własnych receptur-podzielność uwagi-dobra organizacja pracy-umiejętność pracy w zespole-umiejętność pracy pod presją czasu

Miejsce pracy:

Mysłowice


Rodzaj umowy:

Umowa o pracę na czas określony


Wynagrodzenie brutto:

od 4 600 PLN

KONTAKT:

Źródło oferty pracy: Powiatowy Urząd Pracy w Mysłowicach

Podobne oferty pracy

Miejsce pracy: śląskie / Mysłowice

Firma: Powiatowy Urząd Pracy w Sosnowcu

Publikacja: 2024-10-11

prezentacja potraw w formie bufetowej zgodnie ze standardami, przygotowywanie dań zgodnie z obowiązującymi standardami, racjonalne gospodarowanie towarem, dbanie o dobrą etykietę potaw, utrzymywanie porządku i higieny w miejscu pracy, praca w godzinach:...

Poznaj szczegóły oferty

Miejsce pracy: śląskie / Jaworzno

Firma: Powiatowy Urząd Pracy w Jaworznie

Publikacja: 2024-10-04

Przygotowywanie posiłków Wymagania konieczne: Wykształcenie: brak lub niepełne podstawowe Wymagania inne: Doświadczenie zawodowe 3 lata w gastronomii.

Poznaj szczegóły oferty

Miejsce pracy: śląskie / Ruda Śląska

Firma: Powiatowy Urząd Pracy w Rudzie Śląskiej

Publikacja: 2024-09-30

obróbka wstępna surowców, w tym warzyw, przygotowywanie dań, obsługa urządzeń na stanowisku pracy, utrzymywanie porządku na stanowisku pracy Wymagania konieczne: Uprawnienia: Orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno – epidemiologicznych Wymagania inne:

Poznaj szczegóły oferty